سفارش تبلیغ
صبا ویژن

درمان اختلالات گفتاری در کودکان

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات گفتاری در کودکان


درمان و تداوم اختلالات گفتاری و زبان در کودکان

این فصل سه موضوع را در این کمیته مطرح می کند: استانداردهای فعلی مراقبت از اختلالات گفتاری و زبان در کودکان؛ کدام یک از اختلالات قابل درمان است و دوره زمانی معمولی که برای این درمان ضروری است؟ و پایداری این اختلالات در کودکان. این بحث محدود به اختلالات گفتاری و زبان کودکی است که بیشتر در جمعیت درآمد اضافی امنیت (SSI) رایج است؛ در نظر گرفته نشده است که یک بررسی جامع از مداخلات برای تداوم و یا تداوم اختلالات گفتاری و زبان باشد. فصل با مرور کلی عوامل موثر بر درمان اختلالات گفتاری و زبان در کودکان آغاز می شود. این به دنبال خلاصه ای از سیاست ها و دستورالعمل هایی است که بر ارائه خدمات درمان تأثیر می گذارد. بعد یک توصیف سن مبتنی بر درمان است. این فصل با بحث درباره ماندگاری اختلالات گفتاری و زبان در دوران کودکی و یافته ها و نتیجه گیری های کمیته به پایان می رسد.

قبل از شروع، مهم است که تأکید کنیم که درمان برای کودکان با اختلالات گفتاری و زبان ضروری است، اما با استثناهایی کم، برای اختلالات شدیدتر موثر است. با این وجود، حتی کودکان با اختلالات شدید می توانند مهارت های ارتباطی قوی و عملکردی را که تاثیر مثبتی بر زندگی آنها دارند، حتی اگر اختلالات گفتاری و زبان آنها کاملا حل نشده باشد، توسعه می دهد.

 

بیشتر بخوانید: مقاله گفتار درمانی کودکان

عوامل موثر بر درمان اختلالات گفتاری و زبانی

برنامه های گفتاری و زبان درمانی انواع مختلفی از رویکردهایی را که وابسته به نیازهای خاص و شرایط کودک می باشند، استفاده می کنند. چندین عامل مهم، برنامه مداخلات مناسب برای هر کودک خاص را ایجاد می کند. اینها شامل اهداف درمان براساس شدت اختلال، سطح پیشرفت کودک، افراد درگیر در مداخله (یا «عواملی از تغییر»)، محیطی است که در آن درمان ارائه می شود و برخی ویژگی های کلیدی گفتار و زبان . هر کدام از این عوامل به نوبه خود در زیر توضیح داده شده است.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات گفتاری

اهداف درمان بر اساس شدت اختلال

برای کودکان مبتلا به اختلالات گفتاری و زبان شدید، اغلب امکان تغییر محدودیت های اساسی در فرآیندهای و سیستم های توسعه وجود ندارد، بخشی از آن به دلیل وضعیت کنونی دانش در علوم انکشافی و یادگیری است. با توجه به میزان پیشرفت کودک و شدت مشکلات ارتباطی، برای بعضی از کودکان، روش های ارتباطی معمولی غیر ممکن است. در این موارد، وسایل جبرانی ارتباطی مانند کارت های تصویر یا سیستم های ارتباطی مبتنی بر کامپیوتر استفاده می شود. علاوه بر این، والدین فرزندان مبتلا به اختلالات زبان و گفتار شدید هم اغلب نیاز به حمایت دارند (Zebrowski and Schum، 1993).

 

بیشتر بخوانید: گفتار درمانی کودکان

سطح رشد کودک

برنامه های درمانی باید با وضعیت فعلی رشد کودک در ارتباط با مهارت های گفتاری و زبان و توسعه عمومی اجتماعی، عاطفی و جسمی سازگار باشد. بنابراین، برنامه های درمانی طراحی شده اند که بر روی سطح رشد کودک، صرفنظر از سن کودک (Brown and Ferrara، 1999)، طراحی شده است. بنابراین، به عنوان مثال، یک کودک 5 ساله که در سطح 3 ساله در زبان کار می کند، بعید است بتواند مهارت های زبان 5 ساله معمولی را بدون مهارت مهارت های واسطی تجمع دهد بین سال های 3 تا 5 به دست آورد.

 

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات گفتاری در کودکان

درمان اختلالات گفتاری در کودکان + گفتار درمانی کودکان

یکی از نگرانی های والدین در ارتباط با کودکان خود اختلالات گفتاری و کلامی کودک خود است و از ما سوالات فراوانی در ارتباط با گفتار درمانی کودک 3 و 4 ساله خود دارند، ما در این مطلب سعی کرده ایم تمام حیطه های مرتبط با گفتار درمانی کودکان را پاسخ دهیم.

 

پیشنهاد می کنیم اگر دسترسی به پزشک های گفتار درمان مناسب ندارید مطلب روش های گفتار درمانی کودکان در منزل را ابتدا مطالعه کنید.

 

کودکانی که دچار اختلال گفتار هستند برای ارتباط با دنیای اطراف خود از روش های دیگری مثل زبان اشاره یا ساخت زبان جدید استفاده می کنند. این کودکان شاید در زمان کودکی با کمک والدین و اطرافیان بتوانند نیاز ارتباطی کلامی خود را برطرف کنند اما زمانی که در جامعه بزرگتری مثل مدرسه قرار می گیرند این اختلال گفتار، می تواند به یک مسئله بغرنج در بحث ارتباطی تبدیل شود.

 

چند نمونه از این اشکالات می‌تواند در املا، انشا،، روخوانی درس ها یا حتی مورد تمسخر قرار گرفتن همسالان خود و کودکان بزرگتر متبلور می شود.

 

کودکانی که مبتلا به مشکلات تکلم هستند از طرف خانواده و از متخصص مربوطه بایستی دارای حمایت‌های  لازم برای غلبه بر این مشکل باشند.

 

به هیچ عنوان اجازه ندهید که کودک شما به دلیل مشکلات بیانی و زبانی مورد تمسخر و بی اعتنایی دیگران مخصوصاً همسالان خود قرار بگیرد.

 

چون بهرحال اختلال در گفتار شاید در کودکان مقطعی و زودگذر باشد اما کودکانی که در سنین پائین دارای مشکلات تکلم هستند، در بزرگسالی دچار مشکلات کمتری در تکلم خود هستند. 

 

اما این نقیضه در دوران کودکی تاثیراتی بر روح و روان کودک می‌گذارد که در بزرگسالی در ابعاد مختلف خود را نمایان می کند، اختلال ساده در گفتار یک کودک می توانند به ابعاد دیگر شخصیت او اشاعه پیدا کرده و ضررهای جبران ناپذیری به آن ها بزنند.

پس بدانیم اگر کودکی دارای مشکل صحبت کردن است به هیچ عنوان این نشانه ای از کم هوشی او نیست. ما در تاریخ افرادی را می شناسیم که دانشمندان بزرگ زمان خود بودند اما در دوران کودکی مشکلات کلامی یکی از اصلی ترین مشکلات آنها بوده است.

 

در این قسمت شما چند روش ساده برای درمان اختلالات گفتاری کودکان که خانواده‌ها می توانند در منزل با کودک خود انجام دهند را توضیح داده و روشهای انجام آنها را به تفضیل همراه با فایل های صوتی مشاورین مربوطه در اختیار شما قرار دهیم پس از مطالعه متن های مورد نظر می توانید به فایل های صوتی مراجعه کرده و تمرین های مناسب را قدم به قدم با کودک خود انجام دهید.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات گفتاری

استفاده از کارت ها برای درمان اختلال گفتار

کارت های مقوایی در اندازه های مناسب مهیا کنید که روی هر کدام از آنها یکی از حروف الفبای فارسی نوشته شده است و از کودک بخواهید آن حروف را تلفظ کند. اگر کودک شما هنوز به مدرسه نرفته است شما می توانید با نشان دادن شکل حرف مورد نظر و تلفظ آن به کودک کمک کنید تا بتواند علاوه بر یاد گرفتن حروف الفبا تلفظ آنها را هم نیز بیاموزد زیرا یادگیری حروف الفبا از هماهنگی میان تلفظ حروف و تصویر آنها در قدم اول ناشی می شود، یعنی کودک با دیدن یک حرف به مرور زمان متوجه می شود که تلفظ آن چیست.

 

اما بدانید که هدف از کارت های بازی یادگیری الفبای فارسی نیست و هدف ما فقط و فقط تلفظ صحیح حروف است. شما می توانید بر روی کارتهای مربوطه نیز عکس هایی از اشیا و حیوانات قرار دهید که همه کارت های مربوطه با آن حرف شروع می شوند.

 

برای مثال اگر قرار است حرف ش را به کودک خود آموزش دهید می توانید کارتی که بر روی آن حرف ش نوشته شده است را به کودک نمایش داده و کارت هایی با تصاویر زیر را نیز به او نمایش بدهید.

 

 

  • شیر جنگل
  • شتر
  • شمع
  • شیشه
  • شیر آب
  • شکر

 

در مدل دیگری از این بازی میتوانید از کودک بخواهید کارت مربوط به شتر، شیر جنگل، شیر خوراکی را پیدا کند.

 

سعی کنید این بازی را حتما چند نفری با کودک خود انجام دهید. هر روز قسمتی از زمان خود را بدون انجام هیچ کار دیگری به بازی کارت با کودک خود اختصاص دهید. در این بازی مادر و پدر دو رکن اصلی را بازی کنند و پس از آن اگر کودک دارای خواهر یا برادر دیگری هم هست بهتر از او هم با تمرکز کافی به مدت مشخص با کودک شما همزمان و توأمان وارد بازی شود.